Tornien taisto

7.5.2018

TORNIENTAISTO 2018

Tornien taisto käytiin Hakin alueella kolmessa tornissa, Katteluksessa, Siuntion kylpylän tornissa ja Savijärvellä. Jokaisessa tornissa päästiin yli 70 lajiin.

Savijärven aamu aloitettiin kello viisi hieman viileässä +6 asteen lämmössä pohjoistuulen säestyksessä. Yhdeksään mennessä oli jo yli puolet lajeista kasassa.

Aurinkokin alkoi pikkuhiljaa lämmittämään pilvien väistyessä ja loi lisäpuhtia pinnojen keruuseen. Pinnoja kertyi päivänmittaan verkkaisesti tasaiseen tahtiin.

Vastavalo häiritsi aika-ajoin määritystä satojen metrien päähän ja näkyvissä oli vain linnun silhuetti ja lentorata. Aina ei pystytä täysin määrittämään lajia, joten jokunen laji jää ehkä saamatta. Havainnoksi hyväksytään vähintään kahden tornissa olevan jäsenen tunnistus samasta yksilöstä.

Kahdeksan tunnin tiirailun jälkeen viimeiset katseet kohti horisonttiin ja lähimaastoon. Kaikilla on kaunis puna kasvoilla ja mieli korkealla. Hieno leikkimielinen tornientaisto on paketissa ja jokaisella taas uusi hieno kokemus takana.

Toivottavasti tornissa vierailleet olivat myös mielissään saadusta kokemuksesta ja muiden samanhenkisten harrastajien tapaamisesta.

Tornien kapteenit joukkueineen kiittää tornissa vierailleita ja kiittää hyvästä yhteistyöstä.

Hakki kiittää kaikkia taistoon osallistujia kannatuksesta ja toivottaa hyviä haviksia alkavaan kesäkauteen.

Tarkempia tietoja tuloksista https://www.birdlife.fi/tapahtumat/tornien-taisto/tuloksia/