Osallistu Merikotkaseurantaan

17.4.2020

Merikotkan seurantaan rahakeräys: halutessasi voit osallistua kuusamolaisen merikotkatutkimuksen tukemiseen.

Kuusamosta vajaa viikko sitten löytynyt, ja siipeensä saanut vanha merikotkakoiras aiotaan valjastaa ensi viikolla seurantalaitteella ennen vapauttamistaan. Kotka toipuu hyvää vauhtia, on saanut eläinlääkärin hoitoa kahdesti ja syö hyvällä ruokahalulla kalaa.

Gps - seurannalla saadaan arvokasta tietoa vanhan, pesimäikäisen merikotkan liikkeistä. Tätä tietoa tarvitaan esimerkiksi tuulivoimahankkeita toteutettaessa.

Hanketta varten Birdlifesuomi on avannut 16.4. keräystilin. Paikallisena toimijana on BL:n jäsenyhdistys Kuusamon lintukerho. Lahjoittamaan pääsee Birdlifen facebook - tilin kautta, tai suoraan Birdlifen tilille:
FI75 8000 1200 1636 33. Lisätietona maininta "merikotkalle".

Yksi Gps - lähetin, sen asentaminen ja vuoden seurantatiedot maksavat 3200e. Tavoitteena on, mikäli keräystili täyttyy, laittaa seurantalaite tälle aikuiselle merikotkalle ja lisäksi vielä ensi kesänä yhdelle pesäpoikaselle Kuusamossa. Aiemmin Suomessa vastaavanlaista seurantaa on tehty 20 merikotkan lähettimin, mutta vain kerran on seurantaan saatu vanha merikotka. Sisämaassa vain kolme Lokan alueen merikotkan poikasta on aiemmin ollut seurannassa.

Merikotkatyöryhmä, metsähallitus ja eri kotkaseurantoja tehneet tahot ovat olleet mukana suunnittelemassa hanketta ja olleet neuvoillaan tukemassa hankkeen aloittamista.

Lisätietoa mm. Birdlifen ja Jyrki Mäkelän Facebook tilillä.

Kiitos tuestasi!

Kuusamon Lintukerhon puolesta.
Jyrki Mäkelä