Uusi lintutorni Kirkniemen Osuniemenlahdelle

8.9.2020

Upea 7 metriä korkea lintutorni on vihitty tänään käyttöön. Avajaisia vietettiin pieni piirteisesti koronan vuoksi. Paikalla kovassa vesisateessa olivat Metsä Groupilta Rogaciano Cavadas Kaipainen ja Susanna Vilen, Rakentaja Jouko Alhainen sekä Hakista Arvi Hägglund, Laura Vuokko ja Esa Aaltonen. Torni toteutui hyvässä yhteistyössä Metsä Groupin kanssa. Torni on Hakin alueen viides.

Torni on yleisessä käytössä ja helpottaa Osuniemenlahden havainnointia merkittävästi. Tarkemmin hankkeen vaiheista voit lukea BirdLfe-lehdessä 03/2020 (ilmestyy 18.9.).

Saapumisohje: Käänny Vt25 (Hankoniementieltä) Lohjasaarentielle ja aja 2,4 km ja käänny vasemmalle Kirkniemen Kartano nimiselle tielle. Parkkipaikka lintutornille on heti tien vasemmalla puolella.

Kulku tornille on opastettu koko matkalta ja opasteita tulee noudattaa. Kävely matkaa parkkipaikalta tornille on noin 1 km. Kääntöpaikalle, portin viereen pysäköinti on kielletty, koska puhdistamolle menevät kuorma-autot kääntyvät siinä myös viikonloppuisin.

Nyt tornille havainoimaan mm. kahlaajia joita paikalla on ollut mukavasti.